Don Juan DeMarco
(Michael Kamen)

 


1. Have You Ever Really Loved A Woman ? (4:51) Performed by Bryan Addams

2. Habanera (2:08)

3. Don Juan (4:08)

4. I Was Born In Mexico (2:25)

5. Love At First Sight (Mother and Father) (2:45)

6. Dona Julia (4:58)

7. Don Alfonso (6:47)

8. Arabia (7:53)

9. Don Octavio Del Flores (1:46)

10. Dona Ana (7:31)

 

TT 45:38

 
 

  • Hudbu zložil: Michael Kamen
  • Dirigoval: Michael Kamen
  • Orchestrácie: Michael Kamen, Robert Elhai
  • Produkcia: Michael Kamen, Stephen McLaughlin, Christopher Brooks
  • Score zmixované v Chapel Studios, Los Angeles, CA
  • A&M Records 1995 (540 357-2)
 

Hudba / Album

Nebýva mojím zvykom spomínať pri písaní o soudtracku piesne, no tentokrát urobím výnimku. Hitovka Bryana Adamsa "Have You Ever Really Loved a Woman" je totižto najväčšou perličkou tohto albumu a jeho hlavným ťažiskom. Je jedným slovom fantastická - reská, nabitá ížasnou energiou a zároveň tak moc vášnivá a krásne romantická.

Zvyšok albumu je typický Kamen. Množstvo krátkych, rýchlo meniacich sa a nerozvinutých motívov a neustále, prudko sa meniace vyznenie rýchlosti a charakteru hudby. Zloženie orchestra je veľmi jednoduché až konzervatívne: dominují husle, akustické gitary, trubka a basa. V pomalej, piatej skladbe Love at First Sight dopomáhají mužský a ženský spev. Čo sa týka charakteru hudby, nájdete tu širokí plejádu štýlov, od pomalej romantiky, cez hravé a komické výstupy až po dynamické tanečné kísky, a to všetko v príjemnom španielskom, miestami až rozprávkovo znejícom balení (prečo nie, tento film sa dá predsa označiť za rozprávku pre dospelákov...).

Napriek istej príťažlivosti prameniacej z ľahkosti a uvolnenosti hudby je to ale predsa len klasický nešťastník Kamen s veľkým "K". Keď po vypočutí CD zalovíte v pamäti, zistíte že nemáte ani poňatie o nejakom konkrétnom íseku, ktorý by sa akokoľvek líšil od zvyšku albumu a ktorý by bol niečím výnimočný. Urobiť si detailný obraz o obsahu tohto soundtracku (a jednotlivých trackov) je doslova nemožné. Pokiaľ vám ale toto nevadí a ste vášnivý/á romantik/čka (podmienka!), tak prosím...

 
Hudba ***    Album ***    Zvuk ****

 

Booklet

Trojlistový, kompletne farebný. Zvonka tri fotky z filmu, zvnítra jedna s Johnnym Deppom v jeho Don Juanovskom ríchu a jedna s Kamenom a Bryanom Adamsom v štídiu (no, vlastne to vyzerá skôr ako hudobnými nástrojmi natrieskaná obyvačka). Ďalej už len výpis tvorcov hudby.

Související:

Endurance 
 
The Specialist 
 
Dragon: The Bruce Lee Story 
 


Artwork copyright (c) 1995 A&M Records / New Line Music, review copyright (c) 2000 Martin Pomothy
Copyright (c) 2002-2021 Martin Pomothy, programování Pavol Daniš, správce webu Michal "Fighter" Ulvr

TOPlist