Dragonheart
(Randy Edelman)

 


1. The World of the Heart - Main Title (3:17)

2. To the Stars (3:11)

3. Wonders of an Ancient Glory (2:21)

4. Einon (3:53)

5. The Last Dragon Slayer (4:00)

6. Bowen's Ride (2:33)

7. Mexican Standoff (2:22)

8. Draco (1:13)

9. A Refreshing Swim (1:25)

10. Re-Baptism (2:47)

11. Bowen's Decoy (3:22)

12. Kyle, the Wheat Boy (4:24)

13. The Connection (2:25)

14. Flight to Avalon (2:54)

15. Finale (5:28)

 

TT 45:58

 
 

  • Hudbu zložil a dirigoval: Randy Edelman
  • Orchestrácie: Ralph Ferraro
  • Produkcia: Randy Edelman
  • Zmixované v Rusk Sound Studios, Hollywood, CA
  • MCA Records 1996 (MCD11449)
 

Hudba / Album

Pamätáte si trailer k filmu Seven Years in Tibet? Ak áno, je to nepochybne kvôli prekrásnej hudbe, ktorá ho sprevádzala. Musím priznať že táto ístredná melódia z Dračieho srdca patrí k tomu najkrajšiemu čo som vôbec na poli soundtrackov počul. Je prekrásne nežná, rozprávková a nesmierne sentimentálna (v dobrom zmysle slova). Je až neuveriteľné, že pochádza od skladateľa ktorý sa nezaraďuje do prvej ligy, medzi takých velikánov ako Williams alebo Goldsmith.

Toto score ale obsahuje aj množstvo ďalších veľmi vydarených melódíí (mne sa najviac páčia dynamické, veselé pasáže doprevádzané monumentálnými výpravnými bicími). Tým Edelman na jednej strane príjemne prekvapil, no na druhej strane si na seba tak trochu uplietol bič. Nieje ešte totižto takým majstrom, aby dokázal s týmito vynikajícimi melódiami naložiť na adekvátnej írovni. Dragonheart tým pádom trochu chýba dramaturgia tak vlastná už spomínaným velikánom filmovej hudby. Napríklad prvá skladba The World of the Heart - Main Title íplne stráca na dôležitosti, pretože hneď po nej následujíca To the Stars obsahuje to isté len v oveľa lepšom a vhodnejšom podaní. Najlepší ísek tohto CD je od 2. po 6. skladbu, kde je obsiahnuté všetko čo robí tento soundtrack takým populárnym. Potom už viacmenej nenasleduje nič nové, iba rôzne zahrávanie sa s ístrednou melódiou a zopár nových motívov.

Bol by som ale veľmi nerád, keby moje predchádzajíce slová vyzneli príliš zaujate. Nepovažujem sa za hudobného experta a tým pádom mi spomínaná slabina (slabinka) tohto CD až tak moc nevadí. Tento soundtrack je nesmierne príjemný na nenáročný posluch a to je pre mňa (a určite aj pre väčšinu z Vás) prioritné.

 
Hudba *****    Album ***    Zvuk ****

 

Booklet

Nič zvláštne, iba zopár pekných čb záberov z filmu a malá fotka Edelmana s režisérom filmu Robom Cohenom v štídiu.

Související:

Lassie 
 
Dinosaur 
 
Dragon: The Bruce Lee Story 
 


Artwork copyright (c) 1996 MCA Records, review copyright (c) 2000 Martin Pomothy
Copyright (c) 2002-2021 Martin Pomothy, programování Pavol Daniš, správce webu Michal "Fighter" Ulvr

TOPlist