On Deadly Ground
(Basil Poledouris)

 


1. Main Titles (2:19)

2. Aegis Flameout (1:43)

3. Forrest Found (1:35)

4. The Journey (7:57)

5. Forrest Decides / Horse chase (3:54)

6. Jennings Goes Down (4:45)

7. The Warning / End Credits (7:18)

 

TT 29:37

 
 

  • Hudbu zložil: Basil Poledouris
  • Dirigoval: Basil Poledouris
  • Orchestrácie: Greig McRitchie
  • Produkcia: Basil Poledouris
  • Varese Sarabande 1994 (VSD-5468)
 

Hudba / Album

Pokiaľ patríte (rovnako ako ja) k tým nešťastníkom, ktorí zabili dve hodiny svojho života sledovaním Seagalovho režijného debutu Aljaška v plameňoch, asi sa k tomuto soundtracku budete stavať značne skepticky - rovnako ako som sa k nemu staval ja, keď som rozmýšľal či si ho zaobstarať alebo nie. Nakoniec som ale predsa len prekusol onen odpor voči trestuhodnému pôvodu hudby a vsadil som na meno skladateľa, ktoré ma zatiaľ ešte nikdy nesklamalo. A urobil som dobre.

On Deadly Ground nie je prevratným soundtrackom a môžem vám garantovať, že 5 hviezdičiek mu nikdy žiadny recenzent nedá. Obsahuje iba jeden výrazný motív, ktorý zaznie zhruba z každej druhej skladby a ktorý je pomocným pilierom pre zvyšok štandardnej dobrodružnej, miestami akčnejšej hudby. Nepopierateľným plusom tohto soundtracku je, že sa na ňom Poledourisovi podarilo pomocou rozmanitých hudobných prvkov naozaj celkom slušne vystihnúť atmosféru klaustrofobickej a mrazivej Aljašky. Najlepším trackom (vynímajíc výpravný hlavný motív v úvode a v závere) je štvrtý The Journey, ktorý začína navodením spomínanej mrazivej atmosféry, neskôr prejde v divoké pazvuky démonických spirituálnych kúziel a po krátkej prestávke vyvrcholí výpravným rytmickým pochodom.

On Deadly Ground je veľmi krátkym soundtrackom a navyše s príšerným bookletom a pomerne slabým grafickým spracovaním. Varesáci ale veľmi dobre vedeli, že nevydať Poledourisovu hudbu aspoň v takto skromnej podobe by bol hriech. A tak buďme radi aspoň tomu čo máme k dispozícii - je to vždy lepšie než keby bol tento jeho výtvor načisto nedostupný.

 
Hudba ***    Album ***    Zvuk ***

 

Booklet

Dvojlistový, čierno-biely. Na jednej strane (po celej ploche) Seagalov portrét "naštvaného a najsam-cool chlapíka na svete", na druhej portrét jeho filmovej partnerky Joan Chenovej v kožušinovej kapucni (tiež po celej ploche). Nič viac!

Související:

Lassie 
 
Dinosaur 
 
Beyond Rangoon 
 


Artwork copyright (c) 1994 Warner Bros., review copyright (c) 2000 Martin Pomothy
Copyright (c) 2002-2021 Martin Pomothy, programování Pavol Daniš, správce webu Michal "Fighter" Ulvr

TOPlist